Om Örnsköldsvik

Välkomna till det vackra världsarvet Höga Kusten och vår mysiga och familjevänliga stad Örnsköldsvik. Här bjuds ni på ljusa sommarnätter och naturen runt knuten.

Örnsköldsvik är en ganska ung stad, vi firade 100-årsjubileum 1994, året innan vi senast arrangerade kongress. Det är en av få städer i Sverige som är namngivna efter en person som inte var kunglig, i det här fallet landshövdingen Per Abraham Örnsköld.

I Örnsköldsvik är det nära till allt, till exempel ligger nattcaféet på ungefär en minuts promenadavstånd från kongresscentrum på Nolaskolan. Du som bor inne i stan under kongressen kommer att kunna promenera dit du ska. Bor du lite utanför kan det vara en bra idé att ta med cykeln (det är ganska backigt här, så det blir som en bonus bra träning för benen)

Eftersom vi norrlänningar gillar att förkorta alla ord så säger vi oftast Övik om vår stad. Ett annat smeknamn för staden är Foppaland, såklart uppkallat efter en av Sveriges största hockeyspelare genom tiderna, Peter “Foppa” Forsberg, som kommer härifrån.

Här tipsar vi om lite saker att se och göra i Övik och Höga Kusten.

Ting1, en byggnad som inte lämnar någon oberörd