Seminarier

Torsdag den 29 juni

Våra samlingslokalers villkor och möjligheter
9.30–10.45 i lokalen Harry Nyquist, plan 5 på Karlstad CCC

Uppdatering av angelägna områden för föreningar som äger sin lokal; ny förordning gällande Boverkets stöd till samlingslokaler, nekande av uthyrning till vissa grupper, lokalen som en resurs i utvecklingsarbete och deltagarnas egna angelägna frågor.
Medverkan av Våra Gårdar.

Happy Hour i Paradiset
11.00–12.00 i lokalen Harry Nyquist, plan 5 på Karlstad CCC

Ditt borta är någon annans hemma. Om alkoholnorm på semesterexport.
Medverkande: Sara Heine och Winnie Blom Jensen

Seminarium och utflykt med Våra Gårdar
Avresa från Karlstad CCC kl. 13.30, återresa ca 16.00

Vi åker till vackra Ulvsby strax norr om Karlstad och besöker där IOGT-NTO-föreningen Linneas lokal. Föreningens ordförande Erland Bergqvist presenterar lokalen och föreningens verksamhet. Medverkan av lokalföreningen och Våra Gårdar.  Mer information finns i Våra Gårdars monter. Kaffepaus ingår i programmet. Anmälningslista att skriva upp sig på finns i mötesbyrån. Transporter ordnas efter anmälan.

Från Kampala till Karlstad
14.00–16.00 i lokalen Harry Nyquist, plan 5 på Karlstad CCC

Hur kan det alkoholpolitiska arbetet i Uganda påverka politiken i Sverige? Vad gör pengarna vi samlar in till IOGT-NTO-rörelsens samarbete i världen för skillnad egentligen? Vi berättar mer om vår internationella verksamhet och hur du kan bli en del av den.
Medverkande: Sara Heine, Winnie Blom Jensen, Pierre Andersson och röster från våra samarbetsländer.

Fredag den 30 juni

Alkohol och cancer
07.30-08.15 i lokalen Harry Nyquist, plan 5 på Karlstad CCC

Alkohol orsakar cancer, men vilka cancerformer är störst risk att drabbas av och spelar det någon roll om en dricker lite eller mycket alkohol? Kunskapshöjande seminarium om hur sambanden mellan alkohol och cancer ser ut. Medverkande: Sanna Wiede
Vi bjuder de trettio första deltagarna som kommer till detta frukostseminarium på kaffe/te och smörgås.

Besök av Gabriel Wikström
10.30–11.00 i lokalen Solasalen på Karlstad CCC

Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström besöker oss på kongressen och i samband med hans anförande samlas hela IOGT-NTO-rörelsen i Solasalen.

Narkotikapolitiken och hoten
11.30–13.00 i lokalen Harry Nyquist, plan 5 på Karlstad CCC

Narkotikadebatten svänger både internationellt och nationellt. Nykterhetsrörelsen med flera går samman i ny satsning för att nöta hål på myterna om narkotika och för en fortsatt restriktiv narkotikapolitik till stöd för FNs narkotikakonventioner. Sven-Olov Carlsson och Werner Sipp från Tyskland, president i FNs internationella narkotikakontrollstyrelse (INCB) håller i passet.

Hur kan vi välkomna fler till IOGT-NTO-rörelsen?
Så här har vi gjort i NSF.
13.30–16.00 i lokalen Harry Nyquist, plan 5 på Karlstad CCC

En praktisk workshop med NSFs metoder och material som vi använder för att välkomna och utveckla våra nuvarande och blivande medlemmar. Kom och låt dig inspireras – ta för dig av idéer som du kan använda i din verksamhet. Medverkande: Elin Martinsson, verksamhetsutvecklare NSF.

Lördagen den 1 juli

En mångkulturell IOGT-NTO-rörelse
10.30–12.00 i lokalen i lokalen Harry Nyquist, plan 5 på Karlstad CCC

Världen har kommit till Sverige och blivit en del av IOGT-NTO-rörelsen. Nya grupper, medlemstillväxt, nytt liv, intressanta möten, vidgade perspektiv och integration.
Seminariet är ett erfarenhetsutbyte av de möjligheter och utmaningar rörelsen sett de senaste åren med invandring och flyktingström till vårt land. Medverkande: Ulrika ”Ullie” Jansson, utvecklingskonsulent, Lul Mussa, Eskilstuna och Calle Wennerstrand, Norrköping.

Engagemang! Är du engagerad?
13:30–15.00 i lokalen i lokalen Harry Nyquist, plan 5 på Karlstad CCC

Vad gör oss engagerade? Och hur kan vi fånga upp engagemanget hos våra medlemmar, och hur kan föreningarna jobba med det här?
Här får du möjlighet att lyssna, men även dela med dig av dina tankar om engagemang. Föreläsare: Dennis Greve och Robert Lindh

Alla seminarier sker i samarbete med NBV.